Ring 40043101

Om | Tjenester | Blogg

Å bli synlig på Google er å bli synlig på Internett

Synlig på Google

Hvordan bli synlig på Google? Her beskrives hvordan man kommer seg dit og vi forklarer også hvorfor synlighet først på Google gir effektiv markedsføring.

Visste du at det søkeord som inntar førsteplassen i Googles organiske resultater mottar i gjennomsnitt ca. 3-5 gange så mange klikk som tredjeplassen.

Ved å bli mer synlig på Google er du mer tilgjengelig for de som søker etter det du kan tilby, og som kanskje ikke kjenner til din eksistens fra før. Først i det øyeblikk de har et behov setter de seg for å søke. Og det er ved å kjenne dine potensielle kunders behov og søkeadferd du kan tiltrekke deg nye kunder via Google.

Mange tror at synlighet på Google er nok i seg selv, men fakta er at man må øverst i søkeresultatetene for at synligheten skal ha en verdi. 

Se på dette bilde fra en vanlig Google søkeresultatside:

Øverste søkeresultater på Google

Søkeresultatene i det grønne feltet er de "organiske" resultater og søkeresultatene i rosa øverst og i høyre spalte er betalte annonser (sponsede lenker) man får tilgang til via Google Adwords.

Vil man øverst i de organiske resultatene bør man arbeide med søkemotoroptimalisering.

google adwords logo

Vil man øverst i de betalte resultatene benyttes termene PPC (Per per click) søkemotormarkedsføring om det arbeid som utføres. Her benyttes Google Adwords.

Studier i bruken av søkemotorer:

  1. Ifølge beregninger utført av SEO selskapet Slingshot SEO er prosentandelen av brukere som klikker på et organisk søkeresultat i Googles topp 10 på 52,32%. Plasseringer under folden, dvs. på den nederste del av skjermbildet har under 4% sannsynlighet for å bli klikket på.
    Dette synes å være vanlig brukeradferd, og mange Google-brukere klikker på de mest interessante søkeresultater for dernest å søke på nytt hvis de ikke finner svaret på det de søkte i første omgang.
    SEO beregninger utført av Slingshot SEO.
  2. 90% av alle internettbrukere søker via søkemotorer ukentlig.
  3. 55 % av alle Internettbrukere bruker søkemotorer daglig.

Av disse bruker

  1. 28% å søke flere gange daglig
  2. I april 2008 mente 69 % av Internettbrukerne at bruk av søkemotorer var blitt en viktigere del av deres internettbruk det siste året.
  3. Opp mot 86 % av alle norske søk foregår via Google.

Synlighet øverst i Google søkeresultater på bestemte produktnavn eller bransjespesifikke søk kan gi resultater i form av økt salg, større merkevarekjennskap og forbedret ROI - Return of Investment.

PPC Søkemotormarkedsføring og søkemotoroptimalisering bør derfor være en naturlig del av et samlet markedsmiks og ha en prioritert plass i bedriftens markedsføringsbudsjett.

I en tid med trange markedsbudsjetter og mindre på bunnlinjen er søk en av de markedsaktiviteter der man får mest igjen for hver brukte krone.

Søkemotormarkedsføring og optimalisering gir webtrafikk som er ekstremt målbar og som kan gi umiddelbar og direkte effekt på salg av varer og tjenester.

Som annonsør har du samtidig en ekstrem fleksibel kanal hvor du kan endre budsjetter og kampanjer umiddelbart alt etter, lagerforhold, svingninger og oppmerksomheten i markedet. Dette gir stor manøvredyktighet.

Du slipper i tillegg å forholde deg til store årsavtaler. Dette er time to market.

Lokal annonsering med Google Adwords

Innen lokal annonsering og via bedriftsoppføringer på Google maps og Google places er det gode muligheter for nisjebedrifter.

Les mer om Geografisk målrettet markedsføring med Google

Aktuelle tilbud:

 

Mer synlig i søkemotorer?

SEO helsevurdering - Overblikk

Nettpilot SEO Helsesjekk er en avgrenset SEO evaluering som kartlegger muligheter og utfordringer for synliggjøring av nye som eldre nettsteder i Google og andre søkemotorer.
Et glimrende virkemiddel overfor bedriftens standhaftige beslutningstakere.

Sosiale medier overvåking

Mediakoordinator Monitoring: Et verktøy som hjelper deg til å lytte, måle og kontrollere buzz og samtaler mer effektivt i sosiale medier.

Få overblikk over online overvåkingverktøy for sosiale medier. Søker du brukervennlige verktøy til monitorering og oppfølgning av online prat eller er du litt litt usikker på valg av verktøy for monitoring av sosiale medier? Les mer om Nettpilot Overblikk.

Blogg med nettbutikk

Wordpress blogg med nettbutikk

Nettpilots sosiale webshop er en fullt integrert Wordpress nettbutikk skreddersydd til Wordpress blogg-eiere. Med den behøver du ikke ny webløsning når du skal starte nettbutikk.
Med skandinavisk godkjent betalingsløsning fra DIBS.