Ring 40043101

Om | Tjenester | Blogg

Hvordan utføre søkemotoroptimalisering?

For å gjennomføre effektiv søkemotoroptimalisering er viktigt å vite hvilke forretningsmål som skal oppnås og hvilken rolle nettsidene har i den samlede markedsmiks.

Før vi kan begynne med søkemotoroptimalisering på et nettsted spør vi kunden om det meste som har med markedsføring og kommunikasjon å gjøre. Vi skal finne frem til kjernen i det hele. Vi finner frem til klare og beskrivende målgruppeformuleringer, kjerneprodukt, kjernebudskap og vi setter mål og rammer for innsatsen.
Vi benytter et egenutviklet intervjuskjema som tar for seg det meste.

Hvis du har veldig travelt så kan vi begynne med en rask webanalyse.

Dernest finner vi i fellesskap frem til de problemstillinger og de innsatsområder som er viktigst å jobbe med - enkelt formulert:

Hva er dine målsetninger for nettstedet?

Vi kommer ikke ut av flekken før vi har noen klokkeklare mål. For å gjennomføre effektiv søkemotoroptimalisering er viktigt å vite hvilken målsetning nettsidene har. Det kan være ulike målsetninger for de forskjellige delene av et nettsted.

Er de ment å

1) være en online ressurs for eksisterende kunder, leverandører og partnere, eller
2) inngå som en del av din markedsføring for å tiltrekke nye kunder og selge mer?

Dersom det første er tilfellet kan det være tilstrekkelig å bare være til stede i søkemotorene, det vil si at nettsidene blir funnet dersom noen søker på bedriftsnavnet ditt.

Da iverksettes et program for tilstedeværelse og tilgjengelighet.

Dersom det siste er tilfellet må du anta at dine potensielle nye kunder ikke kjenner navnet på ditt firma og heller ikke vet at du selger visse produkter. De søker istedet kanskje på generelle begreper som beskriver dine produkter eller tjenester eller de benytter andre søketermer som har relevans. Hvis du forhandler produkter som forhandles av andre finner vi frem til gode grunner for at de skal velge din nettbutikk frem for andres.

Da iverksettes et program for oppmerksomhet, interesse og tiltrekning.

Hvor skal kundene finne meg?

Driver du innen helsekostbransjen er det f.eks en idé å være symptom og behovs-orientert da det typisk er disse søkefraser som benyttes. Selger du sportsklær er det viktig å være spesifikk i forhold til merke, størrelse, farge og priskategori (billig/rimelig/tilbud osv) og gjerne også i forhold til geografisk plassering. Ca 40 prosent av alle Google søk er geografisk begrensede søk.

For å tiltrekke deg nye kunder er du nødt til å være godt synlig på en kombinasjon av variasjoner over relevante søkeord og fraser som beskriver dine produkter eller tjenester og de behov som skal dekkes eller problemer som skal løses. Først da kan du effektivt tiltrekke deg nye kundeemner blant de mange som anvender søkemotorerne.

Løsningen på dette er å legge en målrettet strategi for effektiv søkemotoroptimalisering >>

Aktuelle tilbud:

 

Mer synlig i søkemotorer?

SEO helsevurdering - Overblikk

Nettpilot SEO Helsesjekk er en avgrenset SEO evaluering som kartlegger muligheter og utfordringer for synliggjøring av nye som eldre nettsteder i Google og andre søkemotorer.
Et glimrende virkemiddel overfor bedriftens standhaftige beslutningstakere.

Sosiale medier overvåking

Mediakoordinator Monitoring: Et verktøy som hjelper deg til å lytte, måle og kontrollere buzz og samtaler mer effektivt i sosiale medier.

Få overblikk over online overvåkingverktøy for sosiale medier. Søker du brukervennlige verktøy til monitorering og oppfølgning av online prat eller er du litt litt usikker på valg av verktøy for monitoring av sosiale medier? Les mer om Nettpilot Overblikk.

Blogg med nettbutikk

Wordpress blogg med nettbutikk

Nettpilots sosiale webshop er en fullt integrert Wordpress nettbutikk skreddersydd til Wordpress blogg-eiere. Med den behøver du ikke ny webløsning når du skal starte nettbutikk.
Med skandinavisk godkjent betalingsløsning fra DIBS.