Ring 40043101

Om | Tjenester | Blogg

Skal du registrere nettside? Nedenfor finner du en samlet oversikt over de mest populære søkemotorer med direkte lenker til registreringssidene slik du ikke behøver å søke på flere plasser.

Der kan du registrere deg gratis og bli oppført i søkeresultatene.
Disse oppføringene vil gi deg plass mellom de organiske søkeresultater, dvs. de som viser de mest relevante og mest søkbare nettsider innen de søkeord eller de søkefraser som det søkes på.

Søkemotorerne returnerer relevante søkeresulater i to kategorier:
gratis og sponsede lenker.

Nå du oppfører et nettsted i et register hos søkemotoren, kjemper du om plasseringer i de organiske søkeresultater, som er gratis.

Hvorfor oppnå synlighet i de organiske resultater?

Det er viktig å få synlighet i de organiske søkeresultater, ettersom disse oppfattes som mer troverdige, de har flere visninger og mottar fler klikk enn de sponsede lenker - som du kan få opprettet via Google Adwords. Men det tar tid å komme opp i toppen av søkeresultatene. Et godt utgangspunkt er derfor å overveie å benytte seg av søkemotoroptimalisering - tillegg til søkemotorregistrering.

For kortere perioder og for å komme raskt til syne i søkemotorerne kan man prøve seg med søkemotormarkedsføring. Dette kan gi raske resultater. Prisen på sponsede lenker avhenger av konkurransesituasjonen innen de relevante søkeord og varierer fra 20 øre til flere hundrede kroner.

øverste søkeresultater på Google

Hvordan oppfører man nettsider i søkemotorerne?

Det er gratis og veldig enkelt å oppføre nettstedet sitt til søkemotorerne. Dette er noe du børe gjøre selv manuelt, og ikke overlate til andre, ettersom søkemotorene ber om bekreftelse på riktigheten av informasjonen samt eierskapsforhold når du oppfører nettsidene/nettstedet.

Her er de tre mest populære søkemotorer og lenker til sidene hvor du kan oppføre din URL:

Hvis du lurer på hvorfor Kvasir ikke er på listen er det fordi det er Google som leverer Kvasir sine organiske søkeresultater.

Google:

http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

Yahoo:

https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit

Bing:

http://bing.com

Bemerk:

Det er opp til den enkelte søkemotor å oppta nettstedet ditt i søkeregistret. Oftest har de en redaktør som besøker URL'en for å kontrollere at innholdet er av en kvalitet som de kan stå inne for.

Det kan gå fra en dag til flere uker for før oppføringen er fullført. Dette varierer også alt etter antallet av andre ventende oppføreringer osv.

XML sitemap registrering

Hvis du har et XML sitemap kan du benytte disse tjenester:

Google
http://www.google.com/webmasters/tools/ping?sitemap=[din sitemap url]

Bing (MSN/Live)

http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=[din sitemap url]

Yahoo!

http://search.yahooapis.com/SiteExplorerService/V1/ping?sitemap=[din sitemap url]

Ask.com

http://submissions.ask.com/ping?sitemap=[din sitemap url]

Andre søkemotorer og registrer

Få flere muligheter for søkemotorregistrering og registrering i kataloger her

Du kan registere nettside selv, men det finnes også automatiske verktøy som kan hjelpe deg slik at du ikke slik bruke så lang tid.

Ta kontakt hvis du har bruk for hjelp.

 

Aktuelle tilbud:

 

Mer synlig i søkemotorer?

SEO helsevurdering - Overblikk

Nettpilot SEO Helsesjekk er en avgrenset SEO evaluering som kartlegger muligheter og utfordringer for synliggjøring av nye som eldre nettsteder i Google og andre søkemotorer.
Et glimrende virkemiddel overfor bedriftens standhaftige beslutningstakere.

Sosiale medier overvåking

Mediakoordinator Monitoring: Et verktøy som hjelper deg til å lytte, måle og kontrollere buzz og samtaler mer effektivt i sosiale medier.

Få overblikk over online overvåkingverktøy for sosiale medier. Søker du brukervennlige verktøy til monitorering og oppfølgning av online prat eller er du litt litt usikker på valg av verktøy for monitoring av sosiale medier? Les mer om Nettpilot Overblikk.

Blogg med nettbutikk

Wordpress blogg med nettbutikk

Nettpilots sosiale webshop er en fullt integrert Wordpress nettbutikk skreddersydd til Wordpress blogg-eiere. Med den behøver du ikke ny webløsning når du skal starte nettbutikk.
Med skandinavisk godkjent betalingsløsning fra DIBS.