Ring 40043101

Om | Tjenester | Blogg

Sponsede lenker på Google

Men med riktig bruk av sponsede lenker på Google kan bedrifter som tenker kreativt og handler raskt oppnå enorm avkastning i form av nye kunder.

Sponsede lenker/Google Adwords annonser vises på Googles resultatvisning sammen med de organiske søkeresultater og oftest på de øverste tre plasseringer og i høyre side i en rosa/lysgrønn eller lysblå boks. Se nedenfor.

øverste søkeresultater på Google

Når du oppfører et nettsted i et register hos søkemotoren, kjemper du om plasseringer i de organiske søkeresultater, som er gratis.

De sponsede søkeordsannonser er basert på et annet visningssystem.

De resultater som synes mest blant de sponsede visninger er oftest de som har betalt flest annonsekroner til Google. Dette er kortversjonen.
For å få gode og rimelige plasseringer blant konkurranseutsatte søkeord kreves i tillegg riktig oppsett og god matsj mellom annonser, søkeord og kampanjenettsider.

Det er i utgangspunktet viktig å få synlighet i de organiske søkeresultater, ettersom disse av mange oppfattes som mer troverdige enn sponsede lenker.

Samtidig så har en topplassering i de organiske søkeresultater generelt sett fler visninger og mottar fler klikk pr søkeord enn de sponsede lenker.

Les mer om disse fakta:
80& av alle klikk på Google tilfaller de øverste tre organiske søkeresultater.


Hvis du ikke kan komme øverst i de organiske søkeresultater på et blunk

En ting er på bli synlig mellom alle søkeresultatene på Google - en annen er å komme øverst av alle søkeresultatene på nye søkeord eller med nye nettsider og produkter, som er de eneste plasseringer som gir massiv trafikk.
Det tar som oftest tid og krever målrettet innsats å komme helt øverst blant de tre viktigste søkeresultater - selv om man benytter seg av alle de riktige metoder.
Det viser seg derfor at det ikke alltid kan svare seg  å jobbe med SEO.

For å komme raskt til syne i søkemotorerne kan man - og bør derfor prøve seg med Google Adwords.

Dette kan gi raske resultater. Prisen på sponsede lenker avhenger av konkurransesituasjonen innen de relevante søkeord og varierer fra 20 øre til flere hundrede kroner.

Det går mindre enn 24 timer fra du har opprettet en Google Adwords kampanje med tekstannonser til den vises i søkeresultatene på Google søk.

Et godt utgangspunkt for enhver søkemotorkampanje er derfor å kombinere søkemotoroptimalisering med smart og bevisst bruk av sponsede lenker.